Nasi goreng met pindasaus en ei
Help! Hoe maak ik nasi zonder zout? Daarom voor u dit recept voor nasi mét pindasaus.
Aardappelen, groenten en vlees zonder zout klaarmaken is voor de meeste mensen geen probleem meer. Maar wat te doen met de smaken die van verder komen? Couscous, nasi, bami? Welke kruiden gebruik ik hiervoor als ik het zakje zout bevattende kruidenmix voor nasi niet wil gebruiken? Daarom voor u dit recept voor nasi mét pindasaus. Succes met koken!
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de nasi:
- 300 gram basmati rijst
- 1 ui
- 1 prei
- 4 plakjes (60 gram) achterham
- 3 teentjes knoflook
- 3 el. olijfolie
- 1 tl. gemalen koriander
- 1 tl. laos
- 1 tl. komijn
- 1 tl. kurkuma of kerriepoeder
- 1 rode paprika
- 200 gram tuinerwten (diepvries)
- 100 gram taugé
- 4 eieren
Voor de pindasaus:
- 200 gram natriumarme pindakaas (bijvoorbeeld AH 100% pindakaas)
- 200 ml water
- 1 mespuntje knoflookpoeder
- 1 tl. gemberpoeder
- 1 el. bruine basterdsuiker
Bereiden:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe dit bij voorkeur ruim van te voren zodat de rijst mooi los en droog is voor de nasi goreng.
- Snipper de ui, was de prei en snijd deze in ringen. Snijd de ham in stukjes, hak de knoflook fijn (of pers) en bak dit geheel aan met wat olijfolie in een wokpan.
- Voeg de koriander, laos, komijn en kurkuma toe en bak dit kort mee.
- Voeg vervolgens de in stukjes gesneden paprika en tuinerwten toe en bak dit mee.
- Was de taugé en bak dit kort mee.
- Vervolgens kan beetje bij beetje de rijst erbij, laat dit meebakken en roer het geheel goed door.
- Bak tenslotte in een andere pan de eieren met wat olijfolie.
- Voeg in een pannetje alle ingrediënten voor de pindasaus toe en breng dit al roerende aan de kook, laat dit doorkoken totdat de pindasaus de gewenste dikte heeft. Serveer de rijst samen met de pindasaus en ei.
*Per portie: 660 kcal – 28 g eiwit – 280 mg natrium – 765 mg kalium – 450 mg fosfaat – 45 g koolhydraten