Spring naar inhoud

Parelcouscous met pompoen, champignon en kip

De herfst komt er weer aan. De eerste blaadjes liggen op de grond en de wind blaast de restanten van de boom af. Tijd voor een herfstige groente: pompoen. Nu eens niet verwerkt in een soep, maar geroosterd op een ovenplaat. Samen met de kip en de champignons kun je dit  serveren met couscous. Snel en eenvoudig. 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 350 ml natriumarme bouillon (bijvoorbeeld van Damhert of Knorr Zero Salt)   
  • 1 ui
  • 200 g kastanjechampignons
  • 200 g pompoen, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • versgemalen peper
  • 170 g parelcouscous  
  • 150 g kipfilet
  • 1 theelepel gemalen komijn                                 
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 20 g hazelnoten, grof gehakt

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de natriumarme bouillon in een pan met deksel.
  2. Snijd de ui in halve ringen en de kastanjechampignons in plakken. Verdeel de ui, kastanjechampignons en de pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met één eetlepel olijfolie en breng naar wens op smaak met peper. Bak 15 minuten in de oven.
  3. Voeg de parelcouscous toe aan de bouillon, breng opnieuw aan de kook en laat 10-12 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig en laat daarna zonder deksel op de pan uitstomen.
  4. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en bestrooi met de gemalen komijn en paprikapoeder.
  5. Bak de kipfilet in één eetlepel olijfolie ca. 8 tot 10 minuten goudbruin.
  6. Meng de groenten uit de oven en de kip door de parelcouscous.
  7. Verdeel het gerecht over twee borden en garneer met de grof gehakte hazelnoten.

*Per portie: 560 kcal – 33 g eiwit – 150 mg natrium – 990 mg kalium –  425 mg fosfaat – 72 g koolhydraten