Spring naar inhoud

Pasta met zalmroomsaus en broccoli en courgette

Deze maand een recept met ruim groente. De zalm zorgt voor de broodnodige omega-3-vetzuren (goed voor de vaten). Een snel en makkelijk recept. 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 gram (volkoren) fusilli of penne
  • 1 rode ui
  • 1 courgette    
  • 200 gram broccoli, vers of diepvries
  • 200 gram zalmfilet    
  • 2 eetlepels olie of ongezouten vloeibare margarine  
  • 75 ml kookroom
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden 
  • snufje gemalen peper

Bereiden:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd/snipper de ui in fijne stukjes.
  3. Was de courgette en snijd in stukjes.
  4. Maak de broccoli schoon, snijd de roosjes eraf en de stelen in stukken. U kunt voor het gemak ook broccoli uit de diepvries gebruiken.
  5. Kook de broccoli in een laagje water met de deksel op de pan in ca. 6 minuten beetgaar.
  6. Snijd de zalmfilets in blokjes en kruid met Italiaanse kruiden.
  7. Verwarm de olie in een (wok-)pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui met het geperste teentje knoflook kort, bak de courgette vervolgens 3 minuten mee.
  8. Voeg de blokjes zalm toe aan de ui en courgette en roerbak het in ca. 4 minuten gaar.
  9. Voeg de broccoli hieraan toe.
  10. Voeg de kookroom toe en verwarm dit nog even op laag vuur.
  11. Meng de pasta door de zalmsaus en bestrooi met gemalen peper.

*Per portie: - 600 kcal –  33 g eiwit –  120 mg natrium – 1300 mg kalium –  565 mg fosfaat –  46 g koolhydraten