Pasta met zalmroomsaus en broccoli en courgette
Deze maand een recept met ruim groente. De zalm zorgt voor de broodnodige omega-3-vetzuren (goed voor de vaten). Een snel en makkelijk recept.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 100 gram (volkoren) fusilli of penne
- 1 rode ui
- 1 courgette
- 200 gram broccoli, vers of diepvries
- 200 gram zalmfilet
- 2 eetlepels olie of ongezouten vloeibare margarine
- 75 ml kookroom
- 1 geperst teentje knoflook
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- snufje gemalen peper
Bereiden:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd/snipper de ui in fijne stukjes.
- Was de courgette en snijd in stukjes.
- Maak de broccoli schoon, snijd de roosjes eraf en de stelen in stukken. U kunt voor het gemak ook broccoli uit de diepvries gebruiken.
- Kook de broccoli in een laagje water met de deksel op de pan in ca. 6 minuten beetgaar.
- Snijd de zalmfilets in blokjes en kruid met Italiaanse kruiden.
- Verwarm de olie in een (wok-)pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui met het geperste teentje knoflook kort, bak de courgette vervolgens 3 minuten mee.
- Voeg de blokjes zalm toe aan de ui en courgette en roerbak het in ca. 4 minuten gaar.
- Voeg de broccoli hieraan toe.
- Voeg de kookroom toe en verwarm dit nog even op laag vuur.
- Meng de pasta door de zalmsaus en bestrooi met gemalen peper.
*Per portie: - 600 kcal – 33 g eiwit – 120 mg natrium – 1300 mg kalium – 565 mg fosfaat – 46 g koolhydraten