Spring naar inhoud

Prei met geitenkaas en linzen

Prei is een groente van het winterseizoen. Daarom hebben we voor u een vegetarisch recept met deze wintergroente.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram linzen                                         
  • 1 laurierblad
  • 3 kruidnagels
  • 600 gram prei
  • 1 rode paprika
  • 60 gram verse geitenkaas
  • 3 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel olie    

Bereiden:

  1. Was de linzen in een zeef.
  2. Kook de linzen met het laurierblad en de kruidnagels in 20-30 minuten gaar.
  3. Maak de prei schoon en snijd de groente in schuine stukken van ± 3 cm.
  4. Kook de prei in een bodempje water net gaar.
  5. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten, snijd de paprika in reepjes.
  6. Doe de prei met de paprika in een ovenvaste schaal.
  7. Meng de geitenkaas met de yoghurt en verdeel dit over de groente.
  8. Laat de kaas onder de grill lichtbruin kleuren.
  9. Neem het laurierblad en de kruidnagels uit de linzen en meng de olie erdoor. Serveer de linzen bij de prei.

*Per portie: 380 kcal –  25 g eiwit –  170 mg natrium – 1850 mg kalium –  390 mg fosfaat –  32 g koolhydraten