Prei met geitenkaas en linzen
Prei is een groente van het winterseizoen. Daarom hebben we voor u een vegetarisch recept met deze wintergroente.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gram linzen
- 1 laurierblad
- 3 kruidnagels
- 600 gram prei
- 1 rode paprika
- 60 gram verse geitenkaas
- 3 eetlepels halfvolle yoghurt
- 1 eetlepel olie
Bereiden:
- Was de linzen in een zeef.
- Kook de linzen met het laurierblad en de kruidnagels in 20-30 minuten gaar.
- Maak de prei schoon en snijd de groente in schuine stukken van ± 3 cm.
- Kook de prei in een bodempje water net gaar.
- Was de paprika en verwijder de zaadlijsten, snijd de paprika in reepjes.
- Doe de prei met de paprika in een ovenvaste schaal.
- Meng de geitenkaas met de yoghurt en verdeel dit over de groente.
- Laat de kaas onder de grill lichtbruin kleuren.
- Neem het laurierblad en de kruidnagels uit de linzen en meng de olie erdoor. Serveer de linzen bij de prei.
*Per portie: 380 kcal – 25 g eiwit – 170 mg natrium – 1850 mg kalium – 390 mg fosfaat – 32 g koolhydraten