Spring naar inhoud

Quinoasalade met geitenkaas en ei

Deze salade is lekker fris voor een warme zomeravond. Snel gemaakt en ook nog eens vegetarisch. De salade past dus prima binnen het advies van het Voedingscentrum om maximaal 5 dagen per week  vlees, vis of kip te eten.

Ingrediënten voor 2 personen: 

  • 150 gram quinoa
  • 4 eieren
  • 100 gram peultjes
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 bosje radijs
  • 1 eetlepel olijfolie
  • citroensap naar smaak
  • 30 gram zachte geitenkaas
  • ca. 20 blaadjes basilicum

Bereiding:

  1. Spoel de quinoa in een zeef onder stromend water af. Kook de quinoa in 300 ml water in ca. 15 minuten gaar.
  2. Kook de eieren hard in 8-10 minuten
  3. Maak de groente schoon, halveer de peultjes en snijd de sperziebonen in drieën.
  4. Kook de sperziebonen 10 minuten in water.
  5. Voeg de peultjes toe en kook de groente in ca. 4 minuten verder beetgaar.
  6. Snijd de radijs in vieren.
  7. Meng de groente, de olie, citroensap naar smaak en de chilivlokken door de quinoa. Laat alles koud worden.
  8. Pel de eieren en snijd ze in parten. Leg de parten ei op de salade.
  9. Verkruimel de geitenkaas er over en bestrooi met wat kleingesneden basilicum.

*Per portie: 535 kcal –  28 g eiwit –  230 mg natrium –1150 mg kalium –  660 mg fosfaat – 53 g koolhydraten