Rundvlees met kokos en prei
Deze keer staat er rundvlees met kokos op het menu welke we zelf kruiden met peper, paprikapoeder en gemberpoeder. Lekker met prei en rijst.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 g rundvlees
- 3 uien
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels bruine basterdsuiker
- 40 ml (balsamico-)azijn
- 4 eetlepels geraspte kokos
- 100 g rijst
- 350 g prei
- 2 tomaten
- peper, paprikapoeder, gemberpoeder, laos
- 4 eetlepels olie
- aardappelmeel
Bereiden:
- Snijd het rundvlees in kleine stukjes/dobbelstenen
- Kruid het vlees met de peper, paprikapoeder, gemberpoeder en eventueel de laos.
- Pel en snipper de uien
- Ontvel de knoflook en snijd deze in plakjes
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe. Laat dit vijf minuten bakken.
- Voeg de (balsamico-)azijn, de bruine basterdsuiker en 300 ml water toe.
- Laat het stoofpotje op een zacht vuur staan gedurende een uur.
- Kook ondertussen de rijst en de prei gaar en snijd de tomaten in dunne plakjes
- Maak een papje van 2 eetlepels aardappelmeel met wat water en bind hiermee het stoofpotje.
- Verhit een koekenpan en rooster hierin de kokos lichtbruin.
- Strooi de kokos over het stoofpotje en dien op met de gekookte rijst, prei en de gesneden tomaat.
*Per portie: 675 kcal – 26 g eiwit – 390 mg natrium – 1100 mg kalium – 315 mg fosfaat –
63 g koolhydraten