Springrolls
Springrolls? Wat is dat, zult u misschien denken. Als we loempia's zeggen, gaat er wellicht een lampje branden. Springrolls is een variatie op loempia's. De vorm is vrijwel gelijk en de ingrediënten verschillen ook niet veel. Het verschil is dat er geen frituurpan aan te pas komt. Nieuwsgierig geworden? Kijk snel naar het recept.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 eetlepels No Salt ketjap manis (Let op! Kies voor een ketjap zonder zout én zonder kaliumzout)
- ¼ theelepel gemberpoeder
- ¼ theelepel knoflookpoeder
- 50 gram mihoen
- ½ komkommer
- 1 lente-ui
- Handje verse peterselie
- 8 rijstvellen
- 100 gram fijngesneden wortel (peen julienne)
- 150 gram tofu, in blokjes gesneden
Voor de pindasaus erbij:
- 100 gram natriumarme pindakaas
(bijvoorbeeld AH 100% pindakaas) - 200 ml water
- 1 mespuntje knoflookpoeder
- 1 tl. gemberpoeder
- ½ el. bruine basterdsuiker
Bereiding:
- Maak een marinade van de ketjap met gemberpoeder en knoflookpoeder. Marineer hierin de tofu ongeveer een uur.
- Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de komkommer en lente-ui in dunne reepjes en snijd de peterselie fijn.
- Leg alle ingrediënten klaar en vul een grote kom (diameter zo groot als een rijstvel) met warm water en doop een rijstvel ongeveer 5 seconden onder water.
- Leg het rijstvel op een schone snijplank en leg in het midden van het rijstvel wat van de mihoen, wortel, komkommer, lente-ui, peterselie en tofu. Vouw dan eerst de zijkanten naar binnen en rol vervolgens het rijstvel op. Herhaal dit met alle rijstvellen en klaar zijn de springrolls!
- Bereiding van de pindasaus: meng in een pannetje alle ingrediënten voor de pindasaus en breng dit al roerende aan de kook, laat dit even doorkoken totdat de pindasaus de gewenste dikte heeft.
*Per portie: 690 kcal – 28 g eiwit – 155 mg natrium – 885 mg kalium – 360 mg fosfaat –
75 g koolhydraten (dit is inclusief de pindasaus)