Stamppot met wintergroenten en vleesreepjes
Er staat een winters recept voor u klaar, namelijk stamppot! We maken deze met wintergroenten en vleesreepjes.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 400 gram aardappelen (kruimig)
- 1 prei (ca. 100 gram)
- 400 gram spruitjes (ca. 300 g schoongemaakt)
- 200 gram varkensvleesreepjes (of biefreepjes)
- vleeskruiden zonder zout (kleine eetlepel)
- mespunt kerriepoeder
- 2 eetlepels vloeibare margarine of olie
- ca. 100 ml halfvolle melk
- peper en nootmuskaat
Bereiden:
- Schil de aardappelen en kook ze in 20-25 minuten gaar.
- Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen.
- Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
- Kook de spruitjes 3 minuten, voeg de prei toe en kook de groente in enkele minuten verder gaar.
- Bestrooi het vlees met vleeskruiden en kerrie en bak het in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin. (Kies bij biefreepjes voor een baktijd van ca. 3-4 min. - net niet gaar)
- Verwarm de melk.
- Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, wat peper en een beetje nootmuskaat een puree van.
- Meng er de groente door en schep het vlees er op.
*Per portie: 450 kcal – 29 g eiwit – 85 mg natrium – 1900 mg kalium – 460 mg fosfaat –
45 g koolhydraten