Spring naar inhoud

Stamppot met wintergroenten en vleesreepjes

Er staat een winters recept voor u klaar, namelijk stamppot! We maken deze met wintergroenten en vleesreepjes.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 400 gram aardappelen (kruimig)
  • 1 prei (ca. 100 gram)
  • 400 gram spruitjes (ca. 300 g schoongemaakt)
  • 200 gram varkensvleesreepjes (of biefreepjes)
  • vleeskruiden zonder zout (kleine eetlepel)
  • mespunt kerriepoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine of olie
  • ca. 100 ml halfvolle melk
  • peper en nootmuskaat

Bereiden:

  1. Schil de aardappelen en kook ze in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen.
  3. Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
  4. Kook de spruitjes 3 minuten, voeg de prei toe en kook de groente in enkele minuten verder gaar.
  5. Bestrooi het vlees met vleeskruiden en kerrie en bak het in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin. (Kies bij biefreepjes voor een baktijd van ca. 3-4 min. -  net niet gaar)
  6. Verwarm de melk.
  7. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, wat peper en een beetje nootmuskaat een puree van.
  8. Meng er de groente door en schep het vlees er op.

*Per portie: 450 kcal –  29 g eiwit –  85 mg natrium – 1900 mg kalium –  460 mg fosfaat –
45 g koolhydraten