Spring naar inhoud

Sushibowl met avocado, bieten, komkommer en gember

Een Aziatische bowl gevuld met rijst, met daarop fraai plakjes avocado, reepjes biet, plakjes komkommer en gember.

Sushibowl? Dit klinkt Aziatisch! Schrik er niet van: als u kijkt wat u nodig hebt, valt het reuze mee. De manier van opdienen maakt dat dit gerecht de mooie naam sushibowl krijgt. Het is een kom gevuld met rijst, met daarop fraai plakjes avocado, reepjes biet, plakjes komkommer en gember geschikt. Bij elkaar een verrassend lekkere combinatie.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 g (sushi-)rijst
  • 3 el rijstazijn
  • 150 g ham (van een dikke plak gekookte ham)**
  • 1 el olie
  • 200 g gekookte rode biet
  • 1 eetrijpe avocado
  • 100 g komkommer
  • 40 g gemberbolletjes, in plakjes gesneden

Bereiden:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Doe de rijst in een ruime schaal en roer er 2 eetlepel rijstazijn doorheen. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Snijd de ham in blokjes van 1 x 1 cm.
  3. Snijd de biet in dunne reepjes.
  4. Meng ondertussen de biet met 1 eetlepel azijn.
  5. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd de avocado in dunne plakken.
  6. Snijd de komkommers in dunne plakjes.
  7. Snijd de gember in plakjes.
  8. Schep eerst de rijst in de kommen en schik daarna de blokjes ham, biet, avocado, komkommer en plakjes gember over de kommen.

*Per portie: 640 kcal  – 20 g eiwit – 900 mg natrium** – 1125 mg kalium – 400 mg fosfaat –  89 g koolhydraten

**  Om natrium te verminderen kunt u de ham vervangen door dezelfde hoeveelheid kipfilet of varkensfiletlapje die u kruidt met peper, gemberpoeder, paprikapoeder.