Tonijnsalade met aardappelen en sperziebonen
Vandaag staat er een heerlijke tonijnsalade op het menu. Lekker met krielaardappeltjes en sperzienbonen.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 gram sperziebonen
- 200 gram kriel-aardappeltjes
- 100 gram kerstomaatjes
- 1 bosui of stukje prei
- 1 eetlepel citroensap
- 1-2 eetlepels (olijf-)olie
- snufje peper
- handvol verse basilicum
- 1 blikje tonijn op water (naturel) á 160 gram
Bereiden:
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze in drieën.
- Kook de sperziebonen beetgaar in water zonder zout (ca. 8-10 min) Laat ze afkoelen.
- Schil of schrap de krielaardappelen.
- Kook de aardappelen gaar (ca.15 min.) en laat ze afkoelen. Snijd ze in stukjes.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Maak de bosui of het stukje prei schoon en snijd het in smalle ringen.
- Maak een dressing van citroensap, olie, peper en kleingesneden basilicum.
- Meng de saus door de groente en de aardappelen.
- Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Meng de vis voorzichtig door de salade.
Serveer met een plakje volkorenbrood of enkele stukjes volkoren stokbrood.
Per portie: 390 kcal - 29 eiwit - 450 mg natrium - 1250 mg kalium - 335 mg fosfaat